×
Головна Новини Контакти

<< повернутись до новин

Чи зможе ініціатива Олени Зеленської змінити українські міста?(Анастасія Нагірняк)

У цьому випуску програми “Нові правила” говоримо про те, наскільки українські міста придатні до життя для маломобільних людей. Гостею програми стала Анастасія Нагірняк, менеджерка з комунікацій Big City Lab, спеціалістка в Альбомі безбар’єрних рішень.

Ми говоримо про те, із якими бар’єрами у житті зустрічається людина на кріслі колісному, батьки з дитячим візочком, людина з протезом, дитина, людина з інвалідністю, людина із важкими сумками й те, наскільки різними бувають люди в місті. Про скляні двері, встановлення пандуса, пішохідний перехід, про те, що таке тактильна плитка, сенсорна кімната, шум міста, вплив війни на психіку людини у нашій розмові.
Анастасія розповіла нам, чим ще корисні зелені насадження, якими мають бути скейт-парки України. У “Нових правилах” ми поговорили також про Славутич, хто такий омбудсмен з питань безбар’єрності, що треба змінити у містах України. Підіймаємо питання про те, якою має громадська вбиральня, чому на вокзалі треба душ і в чому некоректність назви “кімната матері й дитини”.

#урбаністика #bigcitylab #україна