×
Головна Новини Контакти

<< повернутись до новин

DAF тестує нову вантажівку для регіональних перевезень

Компанія DAF Trucks розпочала польові випробування нового покоління вантажівок для регіональних перевезень.

Офіційна прем’єра машини відбудеться у другому півріччі. Модель розширить лінійку вантажівок DAF нового покоління, представлених у середині минулого року та вже удостоєного звання «Вантажівка року».

Нагадаємо, що тягачі нового покоління надійшли у продаж у листопаді 2021 року, зібравши за п’ять місяців близько 20 тис. попередньо замовлень – так багато компанія не мали за всю 93-річну історію.

Дизайн кабіни розроблявся з урахуванням нових вимог щодо маси та габаритів, що діють у Євросоюзі. Передня частина подовжена на 160 мм для кращої аеродинаміки (заявлено, що коефіцієнт лобового опору, що знизився, знизив витрату палива на 10%), а рівень підлоги опустився на 75 мм.

Зараз лінійка вантажівок на новій платформі складається виключно з магістральних тягачів XF, XG та XG+. Зі зміною покоління вантажівки також отримали двигуни PACCAR MX-11 та MX-13, що комплектуються роботизованою трансмісією Traxon.

Прем’єра нового покоління машин для регіональних перевезень відбудеться у другій половині 2022 року. У DAF повідомляють, що вантажівки продаватимуться одночасно з поточною лінійкою CF, яка пройшла оновлення у 2017 році.