×
Головна Новини Контакти

<< повернутись до новин

Новий вид світлофорів на українських дорогах: що вони будуть регулювати

Нові світлофори для велосипедистів можуть з’явитися на українських дорогах вже найближчим часом. Такі сигнальні пристрої з’явилися у новій редакції державного стандарту за світлофорами.

Мається на увазі, що ці світлофори встановлюватимуться на пожвавлених перехрестях, на які виходять велодоріжки. Зелений сигнал для двоколісного транспорту повинен спалахувати на кілька секунд раніше, ніж для машин, що рухаються в тому ж напрямку.

Вважається, що за цей час велосипедисти зможуть доїхати до середини перехрестя і повертають ліворуч або праворуч машини їх чітко бачитимуть, щоб безпечно пропустити.

Нинішня версія стандарту також передбачає, що у випадку, якщо велодоріжка примикає до пішохідного переходу, то окремий світлофор для велосипедів не встановлюватиметься, їздцям доведеться поспішати і перевозити двоколісний транспортний засіб через дорогу разом з пішоходами.

ДП «ДержгірНДІ» до 28 лютого приймає правки, коментарі та побажання щодо нової редакції стандарту про світлофори, тому ймовірно остаточний варіант алгоритму роботи та місць встановлення нових велосвітлофорів стануть відомі пізніше.