×
Головна Новини Контакти

<< повернутись до новин

Google назвали функції, які з’являться в Android у 2022 році

У першій декаді січня у США відбулася спеціалізована виставка CES. Представники пошукового гіганта Google на ній не були присутні. Через поширення нового штаму вірусу вони були представлені на виставці віртуально. Співробітники Google розповіли широкому загалу про плани компанії в частині розвитку програмної платформи Android у 2022 році. З презентації випливає, що Google вирішила запозичити в Apple кілька корисних «фішок».

Fast Pair
За допомогою функції Fast Pair навушники можуть бути підключені до смартфона через бездротовий інтерфейс Bluetooth буквально в один клік. Розробники Google планують використовувати її для поєднання пристроїв з Google TV та Android TV. Крім цього, IoT-девайси Google почнуть підтримувати протокол Matter, що дозволяє прискорити швидкість їхнього сполучення.

Розблокування лептопів та смартфонів за допомогою смарт-годинника
Власники смарт-годинників на програмній платформі Wear OS 3 зможуть розблокувати за допомогою Chromebook і смартфони на Android за аналогією з iPhone і Apple Watch. Крім того, користувачі зможуть синхронізувати Android-смартфони з лептопами Chromebook.

Обмін даними між пристроями екосистеми Google
У 2022 році розробники пошукового гіганта мають намір реалізувати можливість обміну даними між пристроями, що входять до складу екосистеми Google. Наприклад, під час перегляду фільму в навушниках на планшетному ПК вхідний телефонний дзвінок зі смартфона буде автоматично переадресований. Замість звукової доріжки фільму користувач почує у навушниках голос того, хто дзвонить. Після завершення розмови відтворення фільму продовжиться.

Крім того, програмна платформа Android почне підтримувати просторовий звук. Параметри його відтворення залежатимуть від положення голови користувача.

Синхронізація Android-смартфонів із ПК на Windows
У 2022 році власники смартфонів на Android зможуть синхронізувати їх із ПК, що працюють під керуванням ОС Windows. Учасниками цього проекту вже встигли стати компанії Intel Corp., HP та Acer.

Апгрейд Google Assistant
Минулого тижня Google анонсувала розширення функціональності свого фірмового віртуального асистента. Незабаром автовласники зможуть використовувати Google Assistant для відмикання замків транспортного засобу, прогрівання силової установки, отримання даних та ін.