×
Головна Новини Контакти

<< повернутись до новин

7 нових функцій у застосунку “Дія”

29 листопада відбувся Diia Summit, де презентували сім нових послуг, зокрема з’явиться можливість онлайн оформити субсидію та призначення пенсій.

У відомстві зазначили, що соцпослуги щороку отримують 10 мільйонів українців, а установи, які вони надають, приймають до 18 млн заяв на рік на папері.

Субсидії є другою за популярністю держпослугою після зміни місця реєстрації. Цього року їх одержують 2,7 млн. українців.

Тепер для оформлення субсидії можна подати заяву на порталі Дія та підписати своїм електронним підписом (КЕП). Заява автоматично надійде до органів соцзахисту, які призначають субсидії.

Субсидія на більшість видів житлово-комунальних послуг триватиме автоматично, якщо у людини протягом року нічого не змінилося.

Також з’явиться можливість призначення та перерахунку пенсій. На порталі Дія потрібно заповнити анкету та скачати необхідні документи. Зазначається, що кількість документів, полів для заповнення та час очікування скоротили.

За даними Пенсійного фонду, щороку оформлюють пенсію 400 тисяч українців, а майже 900 тисяч подають заяву на її перерахунок.

Крім того, у Дії можна буде оформити довідку про трудовий та страховий стаж, доходи пенсіонера та витяг з реєстру застрахованих осіб.